Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Kako iskoristiti stari godišnji odmor?

Želimo vam Siguran put i mirno more.

29.05.2023
Kako iskoristiti stari godišnji odmor?

Kako iskoristiti stari godišnji odmor?

Kasno proljeće idealan je tajming za korištenje preostalog dijela godišnjeg odmora. Prema Zakonu o radu djelatnik za svaku kalendarsku godinu ima pravo na plaćeni godišnji odmor od minimalno 20 radnih dana, kojeg može koristiti u dva dijela. Prvi dio godišnjeg odmora u trajanju od najmanje 12 dana tekuće godine, a preostali dio godišnjeg odmora do 30. juna/lipnja sljedeće godine.

S obzirom da se približava početak ljeta, ali i zadnji tjedni kada možemo iskoristiti stari godišnji odmor, donosimo nekoliko preporuka za bezbrižno putovanje i uživanje u ljepotama Bosne i Hercegovine.  Prije putovanja obavezno pregledajte automobil, a u slučaju nezgode ili kvara na cesti dobro je imati online proizvod Asistencija na putu.

Prirodni park Blidinje – Poznat kao skijaška destinacija, većim dijelom godine prekriven bijelim plaštem. No proljeće i ljeto otkrivaju skrivene ljepote, šarenilo prirode te pružaju sasvim drugi doživljaj. Svjež zrak i prašina borovih iglica, mjesto je zdravog i čistog zraka, a posebna preporuka za one koji imaju dišne probleme. Uz zdravstveno osiguranje i redovne preglede, dobro je i preventivno brinuti o zdravlju zdravim načinom života. Najprepoznatljivoji simbol je prirodni fenomen „Hajdučka vrata“ u obliku prstena koji se nalazi na planini Čvrsnica i jedan je od najljepših vidikovaca u BiH. Ukoliko se odlučite za restoransku hranu nakon planinarenja, preporučamo Hajdučke vrleti, najpoznatiji restoran hercegovačkih jela s tradicionalno uređenim interijerom.

Stari most – Simbol grada Mostara i Hercegovine uvršten je u UNESCO Svjetsku kuturnu baštinu koji svojom arhitekturom privlači posjetitelje iz cijeloga svijeta. Iako u kamenim pločama skriva podijeljene povijesne priče, danas je simbol spajanja istoka i zapada grada te nada u bolju budućnost temeljenu na poštivanju različitosti.

Sarajevo – Grad olimpijskih igara te multikulturalno sjedište prve su asocijacije na glavni grad Bosne i Hercegovine. Okružen planinama za koje je potreba vožnja automobilom do 30 minuta što je rijetkost, a u centru grada na malim udaljenostima nalaze se pravoslavna i katolička crkva, te džamija i sinagoga, zbog čega ga i zovu „Europski Jeruzalem“.

Neum - jedini bosanskohercegovački izlaz na Jadransko more s najvećim brojem sunčanih sati, odmah poslije Hvara. Jefin smještaj prednost je u odnosu na ostala turistička mjesta na Jadranu, a mjesec lipanj/juni idealan je početak otvaranja ljetne sezone bez velikih gužvi na plažama. Mislite na zdravlje i ne zaboravite ponijeti zaštitni faktor kako bi sačuvali kožu od štetnog zračenja sunca. Ukoliko se odlučite na vožnju preko granice, ne zaboravite da je Tvoj najveći zaštitni faktor online ASA CENTRAL putno zdravstveno osiguranje.

Svijet je prepun prirodnih ljepota zbog kojih volimo putovanja, no ne smijemo zaboraviti ni domaće destinacije na dohvat ruke. Uz ASA CENTRAL online proizvod Asistencija na putu želimo vam Siguran put i mirno more.