Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Osiguranje naočala

U ASA CENTRAL osiguranju se mogu osigurati sunčane ili dioptrijske naočale.

O naočalama

Naočale su predmet koji primarno koristimo za ispravljanje lošeg vida te zaštitu od sunca. Koriste se i kao žaštita od vjetra, prašine, snježnog odsjaja i dr. Naočale osim funcionalnosti i zdravstvenih razloga, zadnjih desetljeća postale su modni dodatak te sastavni dio imidža mnogih. Iz godine u godinu pratimo trendove naočala poznatih svjetskih dizjanera koje u skladu s mogućnostima kupujemo. Izabrati dobar model naočala prema našem licu neformalna je obaveza dobrih prodavača naočala, jer kvalitetne i lijepe naočale prilagođene obliku lica jačaju samopouzdanje.

Osiguranje naočala

Nočale se mogu lako oštetiti, odnosno stakla slomiti zbog nepažnje ili nesretnog slučaja, što stvara nepotreban dodatni trošak. Iz tog razloga smo omogućili klijentima proizvod Osiguranje naočala, kako bi sačuvali imovinu. ASA CENTRAL osiguranje je prvo i jedino osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini koje nudi osiguranje sunčanih naočala i osiguranje dioptrijskih naočala.

Šta osiguranje naočala pokriva?

Troškove popravka ili zamjene dijelova (stakala) sunčanih ili dioptrijskih naočala.

Koji je uslov osiguranja?

Polica se može ugovoriti ovisno o vrijednosti osiguranog predmeta uz navedeni broj računa kupljenih naočala do 3 dana starosti, čiji je vlasnik fizička ili pravna osoba sa sjedištem, odnosno boravištem u Bosni i Hercegovini.

Koliko iznosi premija osiguranja?

Obračun premije osiguranja se vrši na godišnjem nivou i ovisi o nabavnoj cijeni naočala. Cijene naočala se najčešće kreću od 150-1500 km, ovisno o vrsti naočala i brendu. Osiguranje naočala možete ugovoriti na više od 200 ASA CENTRAL prodajnih mjesta ili putem ASA CENTRAL webshopa za već od 18 KM godišnje. Ovdje možete izračunati premiju osiguranja za Vaše naočale. 

Kako prijaviti štetu?

U slučaju nezgode, štetu možete prijaviti pozivom na broj ASA CENTRAL Kontakt centra 080 02 02 09 ili na najbližem prodajnom mjestu.