Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Osiguranje kućnih ljubimaca

U ASA CENTRAL osiguranju se mogu osigurati psi ili mačke.

O kućnim ljubimcima

Kućni ljubimci su životinje koje žive u kući ili stanu kao članovi porodice/obitelji. Vlasnicima donose radost i zadovoljstvo, a njihova prisutnost može smanjiti stres i osjećaj usamljenosti. Najčešće su to psi ili mačke. Međutim, kućni ljubimci zahtjevaju pažnju, brigu i finansijska sredstva. Mogu se razboljeti ili doživjeti nezgodu. Jedan od načina za njihovu potpunu sigurnost je osiguranje kućnih ljubimaca.

Osiguranje kućnih ljubimaca

ASA CENTRAL osiguranje je prvo i jedino osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovini koje nudi osiguranje kućnih ljubimaca. U širem smislu pokriveni su neočekivani veterinarski troškovi, hitne posjete veterinaru, nezgoda ili bolest kućnog ljubimca. U ASA CENTRAL osiguranju se mogu osigurati psi i mačke, odnosno u užem smislu osiguranjem su pokriveni:

  • Troškovi liječenja
  • Odgovornost vlasnika kućnih ljubimaca
  • Putno osiguranje. 

Koji je uslov osiguranja?

Polica se ugovora ovisno o starosti kućnog ljubimca. Osigurati se mogu psi i mačke starosti od dva mjeseca do napunjenih sedam godina ako se prvi puta osiguravaju, odnosno ne može se osigurati životinja starija od 10 godina. 

Teritorijalno pokriće

Osiguranje kućnih ljubimaca vrijedi za vrijeme dok se ljubimac nalazi na području Bosne i Hercegovine, osim za rizik putno osiguranje koje pokriva sve zemlje van Bosne i Hercegovine, ako drugačije nije ugovoreno.

Kako prijaviti štetu?

U slučaju nezgode, štetu možete prijaviti pozivom na broj ASA CENTRAL Kontakt centra 080 02 02 09 ili na najbližem prodajnom mjestu.

Partneri ljubimaca osiguranih u ASA CENTRAL osiguranju

Sa zaključenom policom osiguranja kućnih ljubimaca ostvarujete dodatnih 5% popusta u 17 Pet City poslovnica širom Bosne i Hercegovine, na cjelokupni asortiman, neograničen broj puta. 
Pet City