Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Profesionalna odgovornost

Zaštita od financijske odgovornosti kada Vam najviše treba!

Šta je profesionalna odgovornost?

Profesionalna odgovornost je osiguranje koje pokriva rizik od traženja odštete zbog greške ili pogrešne odluke koju ste donijeli u Vašem profesionalnom kapacitetu za određene djelatnosti, kao što su advokati, sudski vještaci, notari, ljekari i stomatolozi, apotekari te projektanti i projektantska društva.

Ova vrsta osiguranja Vam pomaže kada ste pogriješili u Vašoj profesionalnoj ulozi gdje rizikujete da platite značajne iznose za finansijsku odgovornost.

Osiguranje je dopuna osiguranju od opće odgovornosti i pomaže kod odštetnih zahtjeva koji su usmjereni protiv osiguranika. Također je pokrivena imovinska i lična šteta. 

Naravno, pomoći ćemo Vam i kod neutemeljenih zahtjeva za naknadu štete, a ukoliko se utvrdi krivnja pravomoćnom presudom, pokriva se i odštetni zahtjev do ukupnog iznosa osiguranja, bez obzira hoće li se u kasnijem postupku eventualna pogreška dokazati ili ne.

Javite nam se sa Vašim  zahtjevima putem dostupne kontak forme i dostavit ćemo ponudu koja optimalno odgovara Vašem poslovanju.

Kako prijaviti štetu?

Štetu prijavite pozivom ASA CENTRAL kontakt centra na broj 080 02 02 09 ili na najbližem prodajnom mjestu