Spajanjem dva renominirana bh. osiguravatelja nastalo najveće osiguravajuće društvo u BiH

14.02.2023
Spajanjem dva renominirana bh. osiguravatelja nastalo najveće osiguravajuće društvo u BiH

Dvije poznate domaće osiguravajuće kuće - ASA Osigranje i Central osiguranje su okončale proces spajanja, čime je nastalo najveće osiguravajuće društvo u Bosni i Hercegovni - ASA Central osiguranje..

„Prethodna 2022.godina, za nas je bila jedinstvena i najdinamičnija u povjesti poslovanja. Unatoč izazovima koje su donjeli globalni događaji i tržišni tokovi, u 2022. godini smo ostvarili snažan rezultat uz paralelno vođenu integraciju svih poslovnih procesa i sustava naših ishodišnih društava“ navode iz Uprave ASA Central osiguranja.

Ukupna premija ujedinjenog ASA Central osiguranja iznosi oko 100 milijuna KM čime će  ASA Central osiguranje u 2023. godini preuzeti poziciju tržišnog lidera. Sa više od 500 zaposlenih, 121 poslovnicom u 5 prodajnih regija i preko 60 suvremenih stanica tehničkog pregleda ASA Central osiguranje posluje u svim većim centrima u cijeloj Bosni i Hercegovini, s ciljem najbolje zaštite svojih osiguranika, kreirajući dodane vrijednosti za klijente i zajednicu u kojoj posluje.

Pažljivo odabrana strategija spajanja i sinergija aktivnosti osigurala je kontinuitet poslovanja na čvrstim temeljima poslovnih uspjeha dva renomirana domaća osiguravajuća društva. 

„Poslovnu integraciju u najveće osiguravajuće društvo u zemlji uspješno smo sproveli zahvaljujući posvećenosti i predanom radu naših djelatnika diljem BiH na koje smo posebno ponosni. Još jednom smo pokazali i dokazali da se jako dobro nosimo s izazovoma i danas s ponosom možemo reći da spojeni povjerenjem, imamo najveće osiguravajuće društvo u BiH koje nudi vrhunsku uslugu i korisničko iskustvo, a kojem su temeljne vrijednosti pravičan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje i visoka radna etika “ dodaju predstavnici ASA Central osiguranja.

Povodom spajanja dva društva, lansirana je nova i moderna web stranica asacentral.ba, koja je urađena po posljednjim tehnološkim standardima i u potpunosti usmjerena ka većem zadovoljstvu korisnika . Nova web stranica, pored osnovnih informacija o društvu nudi digitalne servise koji omogućuju brže usluge, poput online kupovine osiguranja putem ASA Central webshop-a, sigurno online plaćanje bez provizije, brzu i jednostavnu online prijavu štete te suvremenu digitalnu platformu Sam svoj procjenitelj

"Razvojem novih online servisa pored pružanja bolje i brže usluge našim klijentima, pokazujemo jasnu opredjeljenost prema modernizaciji i digitalizacijom društva u BiH“, zaključuju u ASA Central osiguranju.