Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Uz glavno pokroviteljstvo ASA CENTRAL osiguranja uspješno održan "Trnjak fest"

Druženje, nova poznanstva te razmjena ideja najvažniji su produkt ovakvog događaja.

19.06.2023
Uz glavno pokroviteljstvo ASA CENTRAL osiguranja uspješno održan "Trnjak fest"

Uz glavno pokroviteljstvo ASA CENTRAL osiguranja uspješno održan "Trnjak fest"

Povodom Međunarodnog dana trnjka, Udruga vinogradara i vinara Ljubuški, oragnizirala je u Ljubuškom važan regionalni turističi događaj pod nazivom „Trnjak fest“ na kojem su 24 vinara predstavili svoje sorte vina trnjak. Trnjak je izvorno crvena sorta vina na području Hercegovine i Dalmatinske zagore, koja po analizama i riječima iskusnih enologa i profesora s agronomskih fakulteta ima dobra svojstva te specifičan miris i okus koji zaslužuje mjesto i na međunarodnoj vinarskoj sceni. 

Vjerujući u njegovu kvalitetu te u budućnosti veći uspjeh od trenutnog, trnjak je dobio i svoje ambasadore. U BiH titula je pripala zamjeniku Ministrice vanjskih poslova Josipu Brkiću, dok je za Europu izabran veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, Ivan Sabolić.

Festival je trajao dva dana, a krenuo je s edukacijama stručnih i educiranih vinologa, cjelodnevnim posjetama vinarija pod vodstvom organizatora Trnjak festa, menadžmenta ASA CENTRAL osiguranja i korporativnih klijenata u pratnji Društva kao što su Nuić Autodijelovi, Ćićko Commerce, Premier kladionica, Džajić Commerce, Agencija Invictus, Agencija East City te prezentacijom direktorice podrške prodaji Marijane Pejčinović, ispred generalnog pokrovitelja ASA CENTRAL osiguranje d.d. na temu „Osiguranje usjeva i plodova“. Brojni su čimbenici koji utječu na sigurnu proizvodnju, te rizici kojima su usjevi, plodovi, voćnjaci i vinogradi izloženi, zbog čega je osiguranje jedina financijska zaštita proizvodnje u slučaju štete.

Svečani dio događaja organiziran je ispred samostana na Humcu i vanjskom prostoru najstarijeg muzeja na kojem se njeguje i promovira izvornost, što je dalo višu notu tradicionalnosti i posebnosti Trnjak festa. Posebnost ambijenta i dodatnu glamuroznost događaja upotpunili su i zvuci klasične glazbe renominirane harfistice Hane Paraušić iz Zagreba.

Na kraju službenog dijela organizatori festivala uručili su prigodne statue Trnjka izaslaniku predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare, Bariši Čolaku, predsjedateljici Vijeća ministara BiH Borjani Krišto, federalnoj ministrici turizma i okoliša Nasihi Pozder, te Feđi Morankiću, predsjedniku uprave društva ASA CENTRAL osiguranje d.d., koje je generalni pokrovitelj Trnjak festa.

Osim promocije trnjka i degustiranja poznatih hercegovačkih specijaliteta, druženje, nova poznanstva te razmjena ideja najvažniji su produkt ovakvog događaja kojeg smo generalni pokrovitelj i ujedno neformalni ambasador za 2023. godinu.