Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Zašto je dobro čitati?

Uz ASA CENTRAL online putno osiguranje, želimo Vam bezbrižno ljetovanje i puno dobrih knjiga.

01.08.2023
Zašto je dobro čitati?

Zašto je dobro čitati?

Ljetni godišnji odmor prilika je da se posvetimo sebi, osiguramo bezbrižno ljetovanje uz online putno osiguranje te opustimo uz čitanje, koje je najkvalitetnije provedeno slobodno vrijeme. Zašto se knjiga uz putno osiguranje, nalazi na popisu za pametno pakiranje i zašto je važno čitati?

Znanje je moć, a čitanjem knjiga dobivamo ga iz mnogih nepoznatih područja, proširujemo vidike te stječemo sposobnost kritičkog razmišljanja. Vokabular postaje bogatiji čineći nas elokventnima. Doprinosi boljem snalaženju kroz život, olakšava rješavanje problema i poboljšava svakodnevnu komunikacija. Često čujemo izjavu „On/ona je načitan/a“. Načitane osobe spletom riječi svoju maštu pretvaraju u stvarnost i daju svijetu šarenilo slova. One su kreatori najboljih marketinških kampanja, nalaze se na visokim pozicijama mnogih kompanija ili su pak inovatori i pokretači vlastitog biznisa.

Čitanje je dio procesa cjeloživotnog učenja koji naglašava važnost učenja i nakon formalnog obrazovanja. Svijet oko nas užurbano se mijenja, a sposobnost da pratimo njegov tempo učenjem i čitanjem, ključ je uspjeha. Jača samopouzdanje i sigurnost, razvija kognitivne sposobnosti, čuva oštrinu mozga i smanjuje rizik bolesti demencije u starijoj dobi, odnosno čuva naše mentalno zdravlje. Listajući stranice knjiga nosimo različite brojeve tenisica koje su koračale drugačijim svjetovima od naših, saznajemo ono što nikada nismo znali i putujemo oblacima mašte.

Kad poželite kroz šaljivo putovanje upoznati različite kulture i krajolike otvorite knjigu „Put oko svijeta u 80 dana“, želite li pronaći blago preporučamo „Alkemičara“, ako želite poboljšati svoj odnos sa samim sobom, dovesti u red svoje misli, osobnost i dom, odgovore ćete dobiti u knjizi Petersonovih „12 pravila za život“.

Ako još niste zavoljeli čitanje preporučamo da za početak pronađete knjige Vašeg područja interesa koje će lakše držati koncentraciju. Postavite dnevni cilj, odnosno broj stranica koje bi dobro bilo pročitati svaki dan bez da ometate svoje tekuće obaveze. Broj stranica ne mora biti velik, bitan je kontinuitet i navika čitanja. Za kraj, podjelite svoje misli i dojmove knjiga najbližima. Autorica serije knjiga Harry Potter izjavila je: „Onaj tko ne voli čitati, nije pronašao pravu knjigu za sebe“.  Nadamo se da ćete u moru naslova pronaći barem jednu za sebe.

Web Istock 664474198

Uz ASA CENTRAL online putno osiguranje, želimo Vam bezbrižno ljetovanje i puno dobrih knjiga.