Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Kako izabrati idealan kofer?

Želimo Vam bezbrižno putovanje i Pun kofer sigurnosti!

16.08.2023
Kako izabrati idealan kofer?

Kako izabrati idealan kofer?

Putovanje je dobro planirati unaprijed, a pametno pakiranje stvari važno je za sigurno putovanje. Pakiranje stvari ovisi o tome da li planiramo kratko vikend putovanje ili duži odmor, te putujemo li automobilom ili avionom, pri čemu je važno izabrati adekvatan kofer. Ako želimo biti iskreni, većina prilikom odabira kofera primjećuje estetiku, što ne mora biti loše, ako se pri tom vodi računa i o funcionalnosti i sigurnosti.

10 business trip packing list 95ac27225b5d05725afde6418fd112d8b9

Donosimo nekoliko savjeta o čemu je dobro misliti prilikom odabira kofera:

Sigurnost - Najbitnija stvar u koferu je sigurnost stvari. Mogućnost zaključavanja kofera poželjan je alat za bezbrižno putovanje, posebno ako se putuje avionom ili autobusom. Za potpunu bezbrižnost u slučaju gubitka kofera, uz online Putno osiguranje dobro je uključiti dodatni rizik Osiguranje za gubitak pretljage.

Veličina kofera – Ako putujete u daleke svjetske destinacije na duži vremenski period, nužan je veći kofer od uobičajenog. Više dana zahtjeva i više stvari. Međutim, veći koferi znaju biti teški i nepraktični na što treba misliti.

Organizacija i funkcionalnost – Stvari je lakše uredno spakirati kada je unutrašnjost kofera dobro raspoređena. Dovoljan broj pretinaca olakšava da sve što ponesemo na putovanje lakše i pronađemo bez stvaranja nereda u koferu.

Materijal – Koferi su obično izrađeni od tvrdih i mekih materijala. Tvrdi bolje štite stvari i teži su, dok su meki lakši i prilagodljiviji za manji prostor. Većinom se tvrdi koferi preporučuju za putovanje avionom, dok su meki više za putovanje automobilom.

Težina - Na težinu posebno treba paziti ako putujete avionom. Poštujte propisanu težinu kako ne bi morali plaćati dodatan iznos.

Ručke i točkovi – Za daleka europska putovanja avionom posebno je važno imati kofer na točkove i kvalitetne stabilne ručke. Hodanje dugim aerodromima, eventualni duty free shopping i prelasci s jednog check pointa na drugi, bit će olakšani.

Izgled kofera – Za kratka putovanja automobilom boja kofera stvar je ukusa, dok je za putovanje avionom bolje izabrati prepoznatljiv kofer koji će biti lakše uočljiv na traci za prtljagu.

Cijena i brend kofera – Više je faktora koji utječju na cijenu koferu. Od samog brenda, veličine kofera do materijala. Birajte onaj kofer koji odgovara Vašim potrebama i dostupnom budžetu.

Uz ASA CENTRAL online Putno osiguranje želimo Vam bezbrižno putovanje i Pun kofer sigurnosti!