Asa Central Osiguranje - PRELOADER

Putovanje s djecom na more

Za potpuno siguran ljetni odmor i Pun kofer sigurnosti, ugovorite ASA CENTRAL Putno zdravstveno osiguranje.

23.08.2023
Putovanje s djecom na more

Putovanje s djecom na more

Svako bezbrižno putovanje potrebno je planirati unaprijed. Pametno pakiranje stvari u kofer olakšat će boravak na bilo kojoj destinaciji i udaljenosti od kuće ili stana, pogotovo ako planirate putovanje s djecom. Djeca su zahtjevnija, traže pažnju i sklonija su razbolijevanju na putovanju.

Visoke ljetne temperature otežavaju putovanje s djecom, što je poseban izazov za roditelje. Prije putovanja dobro je pregledati automobil kako bi izbjegli moguće kvarove u putu, a u slučaju da se dogodi šteta ili nezgoda online Asistencija na putu omogućit će siguran dolazak na odredište. Ne postoji idealan tajming za putovanje s djecom, ali preporuča se tek nakon tri mjeseca starosti. 

Popis stvari za sigurno putovanje s djecom:

Sigurnosna pomagala u automobiluKoliko je važan pojas u vožnji za odrasle, toliko je važna i autosjedalica za sigurnost djece. U slučaju nezgode na cesti, sigurnosni pojas smanjuje smrtnost za 50%.

Porodično putno osiguranjeBez putno stvari na putovanju se može, ali ono bez čega ne bi trebali putovati je online Putno osiguranje. Porodično putno osiguranje je mala investicija u sigurnost cijele obitelji, a pogotovo djece koja su više sklona razbolijevanju.

Višak odjeće za djecu – Djeca su sklona prljanju i čestim promjenama odjeće, zato spakirajte više odjeće za djecu nego za sebe. Dječija odjeća je manja i ne zauzima puno prostora, a omogućit će djeci ugodan boravak.

Hrana je neophodna u vožnji Putovanja mogu trajati i nekoliko sati, zbog čega je važno ponijeti nekvarljivu dječiju hranu. Vodite računa o tome da djeca jedu češće nego odrasli.

Vlažne maramice za higijenu Nosite ih svugdje sa sobom. Djeca se često prljaju, a dobro će doći i odraslima.

Oprema za plažu i more – Kolut ili prsluk za plivanje, šešir, ljetna kolica sa suncobranom, udobne ležaljke, kantice i lopatice za igru u pjesku učinit će boravak na moru zabavnim i bezbrižnim.

Zaštitni faktor  – Zaštitite djecu i cijelu obitelj/porodicu od štetnog zračenja sunca uz adekvatan zaštitni faktor. Neka zdravlje uvijek bude na prvom mjestu.

Torba s lijekovima – U slučaju bolesti ili nezgode na putovanju dobro je ponijeti osnovne lijekove za hitnu pomoć te sprej protiv komarca za zaštitu od ugriza.

Linkedin Cover PZO Pun Kofer Sigurnosti Final Social

Za potpuno siguran ljetni odmor i Pun kofer sigurnosti, ugovorite ASA CENTRAL online Putno zdravstveno osiguranje.